PROJEKAT ŠEST PREDSTAVA

Večeras predstava "Gidionov čvor": Izazovi u odgoju mladih

Kroz snažnu naraciju, predstava istražuje ključne teme: Šta zaista znamo o našoj djeci i kakve pretpostavke imamo o njima?

Detalj iz predstave "Gidionov čvor". FENA

Dž. V.

prije 2 dana

Večeras u 20:00 sati, na sceni Pozorišta mladih Sarajevo, započinje realizacija novog i uzbudljivog projekta podržanog od strane Grada Sarajeva – predstava "Gidionov čvor" u režiji Selme Alispahić.

Ovaj projekat obuhvata izvođenje šest predstava namijenjenih učenicima i prosvjetnim radnicima u Sarajevu, a planiran je za razdoblje od septembra do decembra 2024. godine.

U središtu radnje "Gidionovog čvora" nalazi se učionica, prostor u kojem se susreću majka i nastavnica. Ova pozorišna postavka otvara vrata važnim pitanjima o ličnim i sistemskim odgovornostima u procesu odgoja i obrazovanja mladih. Kroz snažnu naraciju, predstava istražuje ključne teme: Šta zaista znamo o našoj djeci i kakve pretpostavke imamo o njima?

"Gidionov čvor" se bavi izazovima školskog sistema, slobodom izražavanja, vršnjačkim nasiljem, kao i ulogom nastavnika i roditelja. Kroz ovaj kompleksan prikaz, predstava naglašava odgovornosti svih aktera u životima mladih.

U ovoj emotivnoj i angažovanoj predstavi, igraju Selma Alispahić i Helena Vuković, dok muziku potpisuje Zoran Predin. Dramaturgiju je radio Adnan Lugonić, a kostimografiju i scenografiju je osmislila Edina Slipčević.

Ova predstava je ostvarena u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja Intermezzo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.