CENTAR SAFET ZAJKO

Održana promocija knjige poezije "Jedno smo" autora Muhameda Smajića

Obrađuje neiscrpne teme i poruke: ljubavi, života i "slavi" pobjedu dobra

jedno smo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Dž. R.

jučer

Promocija knjige poezije „Jedno smo“, autora Muhameda Smajića, upriličena je u Centru za kulturu i edukaciju „Safet Zajko“.

Knjiga je recenzirana od Hadžema Hajdarevića, Bajre Perve i Sabita Bekte. Obrađuje neiscrpne teme i poruke: ljubavi, života i "slavi" pobjedu dobra. Obogaćena je prevodom značajnog broja pjesama na engleski jezik, te manji broj na arapski i turski jezik.

Bezvremenski dar

Na promociji knjige i druženju sa autorom prisustvovali su učenice i učenici devetih razreda osnovnih škola, ali i svi ostali ljubitelji književnosti. Kroz dosadašnje iskustvo autora u posjeti školama, i kroz školski sat, došlo se do spoznaje da postoji zainteresovanost kod djece za njegovanje kreativnog stvaralaštva, i da su im posjete osoba koje su već publikovale svoja djela predstavlja podstrek za njihovo dalje razvijanje. 

Knjiga, kao bezvremenski dar, predstavljat će za djecu inspiraciju za slobodnije kreativno djelovanje, ohrabrenje da zakorače u svijet umjetnosti.

Autor, Muhamed Smajić, ostvario je značajne rezultate u akademskom, publicističkom i sportskom djelovanju. U svojstvu spoljnog saradnika na univerzitetima, kao profesor i mentor, prenosio je znanje i vještine na brojne studente. Ukupno je objavio 11 knjiga, od kojih je za 4 knjige poezije dobio i nagrade. 

Brojne publikacije

Objavio je 5 stručnih knjiga i preko 30 stručnih radova u domaćim i inozemnim magazinima. Dobitnik je Zlatne plakete za doprinos razvoju nauke iz političke nauke od Evropskog univerziteta Brčko. Dobitnik je najvećeg priznanja Ministarstva odbrane BiH „Zlatna plaketa MOBIH“ za izuzetna doprinos razvoju sistema odbrane Bosne i Hercegovine. 

Autor je prve monografije o ratnoj brigadi na području Općine Novi Grad Sarajevo, „Naša 101. brigada“. Koautor je monografije o 1. Korpusu Armije RBiH...

Na promociji knjige, pored autora, Muhameda Smajića, govorio je i jedan od recezenata knjige, Sabit Bekto uz pratnju gitare, u izvođenju Enesa Ibričevića.

Na kraju promocije, svi prisutni, imali su priliku dobiti besplatan primjerak knjige, autora Muhameda Smajića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.