IZVEDENA 20 PUTA

Bh. turneja "Gidionovog čvora" završava izvedbom predstave na sceni Pozorišta mladih Sarajevo

Ova predstava bavi se ključnim pitanjima s kojima se suočavaju mlade generacije poput vršnjačkog nasilja

Detalj iz predstave "Gidionov čvor". Facebook

Dž. V.

jučer

Bosanskohercegovačka turneja predstave "Gidionov čvor", u režiji Selme Alispahić, danas se završava izvedbom na sceni Pozorišta mladih Sarajevo. 

Ova izvedba predstavlja 40. po redu, simbolično obilježavajući završetak uspješne turneje.

Tokom bh. turneje, predstava je izvedena 20 puta u 13 gradova širom Bosne i Hercegovine, uključujući Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Mostar, Trebinje, Lukavac, Brčko, Banja Luku, Konjic, Travnik, Kakanj, Bihać i Foču. Oko 2700 gledatelja imalo je priliku pogledati predstavu, pri čemu je čak 50% publike činila obrazovna zajednica – učenici i prosvjetni radnici, čime se dodatno naglašava značaj "Gidionovog čvora" za odgojno-obrazovni sistem.

Ova predstava bavi se ključnim pitanjima s kojima se suočavaju mlade generacije, poput vršnjačkog nasilja, slobode izražavanja te odgovornosti nastavnika i roditelja u procesu odgoja.

Pozorište mladih izražava duboku zahvalnost Vladi Švicarske na podršci koja je omogućila da ovako važne teme dopru do publike širom Bosne i Hercegovine.

Predstava je realizovana u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja Intermezzo, a osvojila je nagradu publike na festivalima MESS i Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.