REGION

Policija se šokirala onim što su pronašli kod srbijansko-čeških dilera

Avaz.ba

19.9.2017

Organizovana grupa Srba, koja se tereti da je u laboratorijama u Češkoj proizvodila i zatim prodavala marihuanu po Evropi, kupila je pet stanova u Srbiji i tri luksuzna automobila, a držala je eure u sefovima.

Tužilaštvo za organizovani kriminal donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv 12 osumnjičenih koji se terete za tri krivična djela: kriminalno organizovanje, proizvodnju i prodaju droge, i pranje novca.

Kao vođa grupe označen je Dalibor Trnavac (39) iz Čačka, koji ima debeo kriminalni dosije u Srbiji. On i osumnjičeni Vuk Popović iz Valjeva jedini su za sada uspjeli da pobjegnu srbijanskim i češkim organima gonjenja. Protiv obojice je raspisana međunarodna Interpolova potjernica, piše Blic.

U zajedničkoj akciji srbijansko-češkog istražnog tima u Srbiji su uhapšeni Obren Markešević iz Čačka, Zoran Božović i Milan Kenjić iz Valjeva. U Češkoj su lisice na ruke stavljene Marku Tošiću iz Čačka, Borku Aćimoviću iz Gornjeg Milanovca, Nenadu Otoviću iz Pljevalja, Ivanu Vasiću iz Gornjeg Milanovca, Nenadu Pejoviću iz Kragujevca, Jovanu Stojkoviću iz Čačka i Miodragu Otoviću iz Berana u Crnoj Gori.

U Češkoj im je bila baza. U Pragu, glavnom gradu, otkrivene su četiri laboratorije u kojima su kanabis odgajali u vještačkim uslovima. Prema saznanjima Blica, prema procjenama češke policije, marihuana koja je otkrivena u laboratorijama vrijedi više od milion eura!

U srbijanskim sefovima i stanovima koje su koristili osumnjičeni otkriveno je nešto više od 160.000 eura. U sefu koji je iznajmio Dalibor Trnavac pronađeno je 70.500 eura, u drugom sefu koji je iznajmio Nenad Otović pronađeno je 23.500 eura. Prilikom pretresa stanova kod Vuka Popovića u Valjevu pronađeno je 53.000 eura, kod Borka Aćimovića u Gornjem Milanovc 9.900 eura.

Takođe, privremeno su im oduzeta tri luksuzna automobila "audi A8", "audi A6" i "škoda superb".

Srbijansko Tužilaštvo za organizovani kriminal je odmah pokrenulo i finansijsku istragu o porijeklu imovine osumnjičenih. Za sada je otkriveno da su kupili pet stanova, po jedan na beogradskim opštinama Voždovac i Rakovica i tri u Čačku. Sumnja se da su vozila i stanove kupili od novca koji su stekli prodajom marihuane. saznaje "Blic".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.