PODGORICA

Luan, Lulzim i Nure Hasanaj osumnjičeni za ubistvo policajca Lekovića

Na teret im se stvalja krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način

Identificirani osumnjičeni za ubistvo policajca Lekovića. Antenam.net

Avaz.ba

16.12.2019

Uprava policije je s partnerskim službama identificirala osobe koje su osumnjičene da su jučer ubile policijskog službenika Milutina Lekovića, saopćeno je iz UP.

Kako Antenam.net nezvanično saznaje osumnjičeni su Luan Hasanaj, Lulzim Hasanaj i Nure Hasanaj.  

Evo šta je navedeno u zvaničnom saopćenju policije:

Direktni izvršilac krivičnog djela je L.H. (43) državljanin Republike Albanije. Sa njim su bili L.H. (49) i N.H. (67), također državljani Republike Albanije. 

Sve tri osobe osumnjičene su za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službene osobe u vršenju službene dužnosti u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi  - saopćeno je iz policije.

Kako dodaju, Albanija direktnog izvršioca krivičnog djela na štetu policijskog službenika L.H. (43) potražuje zbog krivičnih djela ubistvo s umišljajem i pokušaj ubistva u vezi s krivičnim djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi ove države odredili mjeru  sigurnosti „kazna zatvora“. 

- L.H. (49) se od strane Republike Albanije potražuje na nacionalnom novou od 2018. godine zbog krivičnog djela ubistvo s umišljajem, zavjera u pokušaju u vezi s krivičnim djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije, dok se N.H. potražuje na nacionalnoj osnovi od 2018. zbog krivičnih djela prijetnja.

Ove osobe će biti privedene državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u 16 sati - piše u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.