HRVATSKA

Danas će biti ispitan trostruki ubica iz Splita: Jednog ubio greškom?

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, Zavadlav je sinoć predat pritvorskom inspektoru

Mjesto zločina. Index

I. K. / Avaz.ba

13.1.2020

Županijski državni advokat jutros bi trebao ispitati 25-godišnjeg Filipa Zavadlava, koji je u subotu poslijepodne u centru Splita hicima iz "kalašnjikova" usmrtio trojicu muškaraca. 

Splitska policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog trostrukog ubistva i općeopasne radnje na štetu četiri osobe. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, Zavadlav je sinoć predat pritvorskom inspektoru.

Filip je, navodno, najavljivao osvetu zbog iznuda i prijetnji njegovoj porodici, govoreći da će se obračunati s odgovornima čim se vrati kući s broda, piše Jutarnji. 


Filip Zavadlav. Index

Jedan brat uhapšenog mladića je na liječenju u Crnoj Gori, a drugi je doveden u policiju. On, također, konzumira drogu.

Prema informacijama koje su objavljene u nekim medijima, policija je protiv osumnjičenog podnosila prijave zbog nasilja u porodici kada je istukao mlađeg brata, zbog čega je dobio zatvorsku, odnosno uvjetnu kaznu. Navodno je bio osumnjičen i za provalu u crkvu.

Kako prenosi Index, cijela njegova porodica je pod prismotrom Centra za socijalnu njegu, a on je bio osuđen na 30 dana zatvora, no kazna mu je preinačena u uvjetnu s rokom kušnje od šest mjeseci jer je pretukao brata. U periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav je počinio više krivičnih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.