SRBIJANSKI MEDIJI PIŠU

Detalji incidenta: Čedomir Jovanović teniskim reketom tukao vlasnika klinike po leđima i glavi

Vrše se i provjere da li je Jovanović prekršio karantin

Napad se dogodio danas oko 17 sati na Novom Beogradu. Agencije

Avaz.ba

18.7.2020

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, počasni građanin Sarajeva i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića pretukao je reketom za tenis D. I. (41) vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju, pišu srbijanski mediji.

Napad se dogodio danas oko 17 sati na Novom Beogradu u ulici Milutina Milankovića broj 1 ispred Klinike za fizikalnu terapiju u vlasništu D. I. 

Kako je vlasnik klinike posvjedočio policiji, iz crnog džipa je "izašao političar Čedomir Jovanović i napao ga reketom za tenis", piše Blic.

Prema policijskom izvještaju, a na osnovu svjedočenja D.I. Jovanović mu je zadao više udaraca u predjelu glave i tijela.

- Stajao sam sa vozačem Čedomira Jovanovića i pričao, kada je on izašao iz automobila i bez razloga počeo da me udara reketom po tijelu. A onda je bijesno krenuo prema kolima i otišao. Bio sam u šoku ne znam zašto me je napao niti koji je razlog - rekao je D. I. za "Novosti".

Policija provjerava navode svjedoka. Arhiv

Na mjestu incidenta našlo se nekoliko ljudi, koji su pokušali da vlasnika klinike odbrane od Jovanovića, ali on je pobjegao kada je vidio da prolaznici prilaze.

Povrijeđeni doktor je nakon iskaza koji je dao policiji otišao u Urgentni centar, kako bi mu sanirali povrede koje je zadobio po leđima i glavi.

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, policija provjerava događaj u kojem je lider LDP-a napao vlasnika centra za fizikalnu terapiju na Novom Beogradu.

- Vrše se provjere događaja, u toku je prikupljanje obavještenja od svih prisutnih lica, pribavlja se medicinska dokumentacija za lice kome su nanijete povrede, uzimaju video snimci - rekla je za "Tanjug" portparol tužilaštva Maja Delić.

Ona je naglasila da krivični postupak još nije započet, a da će se o daljem postupanju odlučiti kada policija obavi sve naložene provjere. 

Pored toga, kako je dodala, vrše se i provjere da li je Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gdje je bio na lječenju od Covida 19, prekršio karantin, odnosno da li mu je karantin naložen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.