CRNA GORA

Konjević: Podržat ćemo prijedlog za smjenu Leposavića, hvala Krivokapiću na podršci

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je ranije danas postupak smjene Leposavića

Raško Konjević, predsjednik SDP. Arhiv

E. H.

5.4.2021

Socijaldemokratska partija (SDP) Crne Gore podržat će prijedlog za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, saopćio je danas Raško Konjević, predsjednik SDP.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je ranije danas postupak smjene Leposavića.


Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić. Arhiv

- Zahvaljujemo premijeru Zdravku Krivokapiću na podršci Interpelaciji SDP za smjenu ministra Leposavića. SDP će podržati prijedlog Krivokapića da ministar pravde bude razriješen u Skupštini shodno njegovom ustavnom ovlaštenju iz člana 105 - naveo je Konjević na Twitteru.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore našla se na "stubu srama" nakon što je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, odgovarajući na pitanje opozicije u parlamentu Crne Gore priznaje li genocid u Srebrenici, rekao da ne zna jesu li zločinci u Srebrenici imali genocidnu namjeru ili nisu, već da samo može vjerovati sucima Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Haagu, koji je, prema njegovim riječima, gotovo u potpunosti izgubio svoj legitimitet kad su dokazi izvjestitelja Savjeta Europe o vađenju i trgovine organima civilnih srpskih žrtava na Kosovu uništeni na tom sudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.