KAO U AKCIONIM FILMOVIMA

Bizarne scene: Sveti čin uz helikoptere, duge cijevi i štitove

Ono što bi trebalo da bude svečan događaj pretvorilo se u akciju koja najmanje dodirnih tačaka ima sa vjerom i načelima vjere

Pobjeda

5.9.2021

Anžagirana i Protivteroristička jedinica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Nevjerovatne scene propratile su današnje ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, piše Pobjeda.

Ono što bi trebalo da bude svečan događaj pretvorilo se u akciju koja najmanje dodirnih tačaka ima sa vjerom i načelima vjere.

U napetoj atmosferi i neprekidnim sukobima policajaca i protivnika ustoličenja u Cetinjskom manastiru, kojih je u Cetinju ogromna većina, SPC je pošto-poto izvela "sveti čin", prkoseći silnim porukama mira.

Umjesto radosti građana i proslave sa ustoličenim mitropolitom, Joanikije se odlučio na inat i uz pomoć Vlade Crne Gore, Uprave policije i štitova i dugih cijevi Protivterorističke jedinice doputovao je u Cetinje sa patrijarhom srpskim Porfirijem.

U Cetinjskom manastiru privid atmosfere kakvu podrazumijeva ovaj događaj. Čin intronizacije uz nekoliko sveštenika i neuniformisah osoba, bez arhijereja koji su prisustvovali sinoćnjoj svečanosti ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, dok se oko manastira bije bitka u kojoj se građani guše u suzavcu i broje rane od gumenih metaka.

Ispred manastira jake policijske snage koje sprovode ustoličenog mitropolita do vojnog helikoptera kojim, nalik scenama iz akcionih filmova, napušta Cetnje. Dostojan?!, piše Pobjeda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.