REAKCIJA NA PRIJETNJE

Milanović odgovorio Medvedevu: Rusi igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, ne bojim se

Ne bojim se ni Rusa ni Ukrajinaca, lako ću ja s prijetnjama, rekao je Milanović

Milanović odgovorio Medvedevu. Avaz

A. Č.

3.5.2022

Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer, danas dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost i bliski Putinov suradnik, poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da mu uskoro prijeti odmazda Kijeva.

Medvedev je na svom Telegramu napisao da Milanoviću prijeti odmazda zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji. 

- Amerikanci se i dalje boje. Jasno je da uvijek ima premalo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni evropski čelnici ne žele izdvojiti pravu količinu. Sada se evropski lideri dodaju na popise na web stranici Peacemaker. Tamo su dospjeli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaća svoju sreću, oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite! - napisao je Medvedev.


Zoran Milanović na to se osvrnuo u Vukovaru.

- Ja nisam na strani Rusije, ne poznajem Medvedeva niti se želim stavljati na takve udice da se sad stavljam između Medvedeva i nekakvih luđaka u Ukrajini ili luđaka u Rusiji. To nije moj svijet, ja sam na strani Hrvatske. Pokušavam za hrvatski narod iskamčiti što više. Tretiraju nas kao budale, kao naciju trećeg reda, sve to skupa huljski i udbaški podupire Plenković samo da bi se obračunali sa mnom, to je najstrašnije - rekao je Milanović.

U tom kontekstu prozvao je i Plenkovića koji ga naziva ruskim agentom.

- Ko je prvi počeo, ko već godinu izbjegava, bojkotira? Tko je Gotovinu, Čermaka nazvao udbaškim pudlicama? Tko govori da sam ja ruski agent? Ja s Rusijom nemam veze. Kad je dolazio šef Gazproma u Zagreb, od mene je dobio šup kartu. Ne bojim se ni Rusa ni Ukrajinaca, lako ću ja s prijetnjama. Rusi igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti - rekao je Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.