OBJAVILA POLICIJA

Zbog dolaska Erdoana posebna regulacija saobraćaja na području grada Zagreba

Prisustvovat će otvaranju Islamskog centra u Sisku, a u planu je i njegovo učestvovanje na Privrednom forumu Hrvatska - Turska

Erdoan 8. septembra u Hrvatskoj. Agencije

Z. K. / Jutarnji list

5.9.2022

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) dolazi u službenu posjetu Hrvatskoj 8. septembra. Tom prilikom će Recep Tayyip Erdogan. Turskog predsjednika u službenoj posjeti pratit će i supruga.



Obilježene obilaznice. Policijska uprava zagrebačka

Zbog dolaska turskog predsjednika oglasili su se iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ) te najavili posebnu regulaciju saobraćaja na području grada Zagreba od utorka, 6. septembra do četvrtka, 8. septembra 2022. godine.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:


Novi Zagreb. Policijska uprava zagrebačka

- U srijedu, 7. septembra i u četvrtak, 8. septembra 2022. godine očekuje se dolazak i boravak strane državne delegacija na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na područje grada Zagreba i Velike Gorice, a slijedom čega će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostaviti privremena regulacija saobraćaja kojom prilikom će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja saobraćaja uz pravovremena preusmjeravanja saobraćaja i uz prisustvo policijskih službenika.

Osim navedenog, na području užeg centra grada Zagreba će se od utorka, 6. septembra 2022. godine od 6 sati pa do četvrtka, 8. septembra 2022. godine do 22 sata uspostaviti privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama „Stop - policija“, o čemu se vlasnike vozila i stanare zgrada na navedenim lokacijama prethodno upoznalo.


Aerodrom u zagrebu. Policijska uprava zagrebačka

Slijedom toga, molimo građane, odnosno sve učesnike u cestovnom prometu, a posebno vozače motornih vozila i pješake za razumijevanje te za strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije saobraćaja navedenih dana te ukazujemo na dosljedno poštivanje svih uputa policijskih službenika, poštivanje postavljene prometne signalizacije te saobraćanje u skladu s privremenom regulacijom prometa na pojedinim soabraćajnicama na kojima će biti prisutni policijski službenici - stoji na internetskoj stranici PU zagrebačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.