UOČI IZBORA

Đukanović: Predstavljamo se rezultatima i vizijom, a ne praznim riječima

On je rekao kako je ostalo još sedam dana kampanje uoči predsjedničkih izbora na kojim se mora odlučiti o tome kojim putem će Crna Gora dalje

Đukanović: Nadmeću se ko će isijati više mržnje. DPS

E. Ma.

11.3.2023

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da se u kampanji za predstojeće izbore predstavlja rezultatima i vizijom za budućnost, a njegovi protivkandidati riječima koje se lako izgovaraju, ali iza kojih ne stoje djela.

Đukanović je, na skupu u Mojkovcu, rekao da je ostalo još sedam dana kampanje uoči predsjedničkih izbora, na kojim se, kako je naveo, još jednom mora odlučiti o tome kojim putem dalje.

Teška politička patologija

On je kazao da se protivkandidati u dosadašnjem toku kampanje ne predstavljaju programom i rezultatima, već nadmeću ko će više mržnje isijati protiv njega.

- Mislim da je dosadašnja kampanja dovoljno dobro osvijetlila i jedan i drugi put kao mogući izbor Crne Gore. Rekao bih da je ova kampanja dodatno ukazala i na progresiju jedne teške političke patologije koja stanuje u državi - rekao je Đukanović.

Dodao je da je glavna ideologija koja je pokrenula oslobodice bila mržnja i da su zato njihovi rezultati sveopće razarenje ekonomskog i državnog tkiva Crne Gore.

Đukanović je istakao da je mržnja loš pokretač i da je uvijek posljedica frustracije i posljedica kompleksa niže vrijednosti. Kako je naveo, kampanja je pokazala kako svako priča šta hoće, a da se uspjeh mjeri koliko dobro neko manipuliše i vara.

O protivkandidatima

Đukanović je kazao da se jedan od njegovih protivkandidata na izborima, koji se uvijek s ponosom dičio svojom titulom četničkog vojvode, sada predstavlja kao pomiritelj i kao čovjek ljubavi. 

Također, naveo da drugi protivkandidat stalno poziva na čast, a da mu biografija ne daje to za pravo.

- Još kao poletarac Socijalističke narodne partije je sa Brankovog mosta hrabrio Miloševićev ratni pohod. Nakon toga je bio dio politike koja je ponosno bila protiv obnove nezavisnosti države Crne Gore. 

Nigdje ih nije bilo na Cetinju kada je zasijedao crnogorski parlament i kada smo se opredijelili da idemo evropskim putem i da postanemo članica NATO-a - naglasio je Đukanović.

Poručio je da su njegovi protivkandidati na predsjedničkim izborima ljudi koji pokušavaju prodati "rog za svijeću" crnogorskoj javnosti, i pokušavaju predstaviti kao dobrotvori, kao odgovorni ljudi, koji vole Crnu Goru.

Tri prioriteta

On je naveo svoja tri prioriteta, od kojih je kao prvi, i najvažniji, spomenuo očuvanje međuvjerskog i međunacionalnog sklada među građanima, "u uslovima kada agresivni velikodržavni nacionalizmi vrebaju Crnu Goru kao svoj plijen“.

Kao drugi prioritet, Đukanović je istakao unaprjeđenje životnog standarda, a treći prioritet je da zemlja postane članica Evropske unije.

Đukanović je naveo da su njegov CV postignuti rezultati, a ne prazne riječi.

- Lako je lijepo se predstavljati. Međutim, važno je pravo zboriti i važno je predstaviti se djelima, a ne riječima. Riječi ne koštaju nikoga - poručio je Milo Đukanović, prenose Vijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.