BIO NA POTJERNICI

Dražen Knežević uhapšen u Francuskoj, navodno je član Kavačkog klana

Objašnjeno je da je hapšenju D.K. prethodila saradnja nadležnih službi Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije CG i francuske policije

Lišen slobode Dragan Knežević. Anadolija

E. Ć.

22.11.2023

Dragan Knežević (42), koji se potraživao na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpola Podgorica, uhapšen je danas u Francuskoj, javljaju "Vijesti".

Iz Uprave policije je saopšteno kako je u operativnim evidencijama registrovan kao visoko-rangirani član jedne organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore. Knežević je navodno član kavačkog klana.

- Naime, D.K. se potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podogorici, a na osnovu šest različitih naredbi toga Suda zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnih djela teško ubistvo i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - navodi se u saopštenju.

Objašnjeno je da je hapšenju D.K. prethodila saradnja nadležnih službi Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i francuske policije.

- Uslijedit će saradnja nadležnih pravosudnih organa Crne Gore i Francuske u cilju ekstradicije navedenog lica - navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.