CRNOGORSKI PREDSJEDNIK

Milatović: Politički akteri se moraju uozbiljiti

Reakcije Zagreba moramo ozbiljno da shvatimo, dodao je

Jakov Milatović. Robert Anic / PIXSELL

N. H.

prije 2 dana

Reakcije Hrvatske u vezi sa usvajanjem Rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu treba ozbiljno shvatiti, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i dodao da politički akteri moraju da se odgovornije ponašaju, prenosi crnogorska "antenaM".

Milatović je, na pitanje novinara nakon razgovora sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom (Charles Michel), da li Rezolucija o Jasenovcu može uticati na to da put Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) bude usporen, rekao da je svima jasno zbog čega je Mišel odložio posjetu zvaničnoj Podgorici.

- Ona je trebalo da dođe kao kruna velikog napora Crne Gore koji je u prethodnih više godina Crna Gora uradila i koji je naša administracija uradila kako bismo dobili pozitivan IBAR - kazao je Milatović.

On je poručio da se u narednom periodu Crna Gora mora odgovornije ponašati kad su u pitanju državni interesi.

- Par excellance državni interes u Crnoj Gori je punopravno članstvo države u EU i povratak na agendu Crna Gora u EU do 2028. godine - dodao je Milatović.

Prema njegovim riječima, politički akteri moraju da se odgovornije ponašaju.

- Naši politički akteri moraju da se uozbilje i odgovornije ponašaju. Ne smijemo da relativizujemo poruke koje stižu iz Brisela i istinski moramo da radimo na učlanjenju Crne Gore u EU - istakao je Milatović.

On je poručio da u narednom periodu akcent treba staviti na vladavinu prava i dobrosusjedske odnose.

- Vidjeli ste reakcije zvaničnog Zagreba. Mislim da te reakcije moramo ozbiljno da shvatimo - rekao je Milatović.

On je kazao da su dobrosusjedski odnosi važna karika vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore.

- Sa pozicije predsjednika uradit ću sve da zadržimo dobrosusjedske odnose koje smo imali u prethodnom periodu sa svim našim susjedima, ai isto tako i da istinski intenziviramo put Crne Gore ka EU, bez ovih izleta kakve smo u prethodnom periodu mogli da vidimo - naveo je Milatović.

On je pozvao sve političke aktere na odgovornost i ozbiljnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.