NASTAVLJENO SUĐENJE

Svjedok otkrio šta mu je ispričala kćerka ubijene pjevačice Jelene Marjanović: Mama je nestala u travi

Sud nije uspio da dostavi poziv kumi Marjanovića Veri Vukomanović

Zoran Marjanović dolazi na Sud. Telegraf

Z. K.

prije 3 dana

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem svjedoka. U pitanju je ponovljeni suđenje, s obzirom na to da je Marjanoviću ukinuta prvostepena presuda na maksimalnu kaznu od 40 godina.

Na današnjem ročištu svjedočila je Zoranova snaha Milica Marjanović i vaspitačica iz vrtića u koji je išla Zoranova kćerka Lenka Đorđević. Sud nije uspio da dostavi poziv kumi Marjanovića Veri Vukomanović, za koju je Marjanović rekao da nisu u kontaktu od kad su mu umrli roditelji, ali da je čuo da je imala povredu i da misli da se sestra stara o njoj.

Dati iskaz

Milica Marjanović rekla je da ostaje pri ranije datom iskazu u tužilaštvu i pred sudom i odgovarala je na pitanja sudije. Ona je ispričala da je u danu kad je Jelena nestala bila Zoranova kćerka. Rekla je da se ne sjeća šta je djevojčica rekla, ali da ostaje pri svom iskazu koji joj je pročitan, a u kom je rekla da je dijete reklo da je njena mama nestala u travi i da je nisu našli.

- Ne sjećam se šta sam pričala, prošlo je mnogo vremena, ali sam sigurna da nije pričala o tome da se u bilo kom momentu na nasipu razdvajala od Zorana - rekla je.

Sudija ju je pitala o Jeleninoj fan stranici na Facebooku, a ona je ispričala da je tu vidjela različite poruke eksplicitnog sadržaja.

- Zoran mi je preko telefona dao šifru i rekao da pregledam stranicu. Vidjela sam poruke koje su bile slobodnijeg karaktera, koje su joj vjerovatno slali fanovi. Zoran tad nije bio kod kuće, ne znam da li je on poslije gledao te poruke - dodala je.

Dodala je da se ne sjeća da li su zajedno gledali poruke i da ostaje pri ranijem iskazu ako je to rekla.

- Šifra stranice je data policiji, oni pregledali, ali da poslije niko nije mogao da pristupi stranici, a Jelenina sestra je dobijala neke poruke sa te stranice - rekla je Zoranova snaha.

Za riječ se javio i Marjanović, koji je ispričao da je otišao u policiju i da su mu rekli da pregleda tu stranicu i da zapiše sve poruke koje su čudne ili eksplicitnog sadržaja.

- Nestanak sam prijavio uvečer jer sam morao fizički da idem. Šifru sam znao ja i Jelenin PR. Poslije ni policija nije mogla da pristupi stranici. Išao sam u 29. novembar, pitao sam da li VTK može nešto da učini. Poruke eksplicitnog sadržaja smo Jelena i ja čitali zajedno i smatrali smo to benignim - rekao je Zoran.

Svjedok Lenka Đorđević također je rekla da ostaje pri ranije datom iskazu. Ona je, odgovarajući na pitanja tužioca Nikole Uskokovića, rekla da ju je porodica Marjanović poslala u danu Jeleninog nestanka da pričuva njenu i Zoranovu kćerku.

- Pokušavala sam da je zabavim. Crtale smo, išle iz sobe u sobu. Zoranova mama je iščekivala nešto. Znala sam da je Jelena nestala, ali ja nisam mislila da je situacija tako ozbiljna. Nisam postavljala pitanja, niti bih dijete pitala o tome - rekla je.

Zoranovu kćerku je, kako je rekla, prije toga dva puta čuvala i jednom je došla u kuću Marjanovića kada nisu mogli da je uspavaju.

- Dijete je bilo uznemireno. Tražila je mamu. Crtala je travu i rekla: "Ovo je trava gdje se moja mama izgubila" - rekla je.

Ispričala je i da su je sutradan zvali da čuva dijete i da ju je djevojčica odvela u kuću Jelenine majke.

- Dok smo išle pitala me je što svi plaču i da li to više nema njene mame - zaključila je.

Negirao krivicu

Naredno suđenje je zakazano za 5. septembar, a kao svjedoci su pozvane Vera Vukomanović, Teodora Krsmanović i Ljubica Marković.

Podsjetimo, Marjanović je na početku suđenja odbio da iznosi odbranu, navodeći da je više puta iznio odbranu i da nema potrebe da je ponavlja. Na pripremnom ročištu Marjanović je kratko negirao krivicu.

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično djelo teško ubistvo od 40 godina. Apelacioni sud je 3. oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.