SRBIJA

Prijatelji slomljeni se opraštaju: Ovo je fudbaler koji je poginuo na gradilištu u Beogradu

Miroslav je preminuo u četvrtak nakon pada sa otprilike šest metara visine na jednom gradilištu

Stradali fudbaler. Instagram

Z. K.

prije 3 dana

Prijatelji tragično stradalog fudbalera, Miroslava B. (21), u nevjerici su prihvatili užasnu vijest.

Podsjetimo, Miroslav je preminuo u četvrtak nakon pada sa otprilike šest metara visine na jednom gradilištu na Novom Beogradu. Hitna pomoć je na licu mjesta mogla samo da konstatuje smrt mladića.

Miroslav je prije samo nekoliko mjeseci postao otac, a fudbal je bio njegova velika strast.

FK Pobednik iz Piromana kod Obrenovca se od nastradalog fudbalera oprostio porukom na društvenoj mreži Facebook.

- Druže, brate, saigraču naš... Nije moralo ovako, počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju...


Oglasio se i FK Rojkovac, također iz Obrenovca

- Uspori malo sudbino sestro. Brate naš... ostanemo tako bez riječi, zastane knedla u grlu i bude samo tišina, dok kroz glavu se smjenjuju slike svega što smo zajedno prošli. A prošli smo mnogo, bio si mali dječak kada si stigao zajedno sa čoporom. Bože, kad se sjetimo te generacije, sve smo vam dali ali ste i vi nama dali sve, zavoljeli smo vas mnogo ali zavoljeli ste i vi nas. Igrali ste za ovaj klub kada niko drugi nije htio, a ti si brate bio jedna od ikone te generacije, ti si brate volio sve ovo.

Zato ne možemo da zaboravimo sva ta mjesta koja smo obišli, i tvoje jutarnje forice pred tekmu da digneš raspoloženje, kao i tvoj ćale koji nas je jedini gledao sa tribina godinama. Mnogo toga bi imali da ti kažemo sada ali tako to biva, neko ode prije vremena... koliko si ti nas veličao sigurni smo da si znao koliko si ovom klubu značio".

Zato ćemo mi biti tu, i danas i sutra za tvoje. Pomolimo se večeras braćo i sestre i ne zaboravimo nikada našeg brata i frajera Miroslava Mimija Blažića. Do nekog trenutka, posljednji pozdrav sa Rojkovca legendo! MIMI ZAUVIJEK SA NAMA! - navedeno je u objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.