POTRAGA ZA NAPADAČEM

Je li ubica policajca u Srbiji pobjegao u BiH: Svjedoci tvrde da je trčao prema Drini

I u našoj državi pojačane sigurnosne mjere

Ubijen policajac u Loznici. Filip Krainčanić/Nova.rs

N. Aj.

18.7.2024

Policajac Nikola Krsmanović (34) je ubijen, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) ranjen u napadu koji se sinoć dogodio u Loznici, Srbija i to tokom rutinske kontrole taksi vozila.

U toku je opsežna potraga za napadačem.

I u Bosni i Hercegovini su pojačane sigurnosne mjere zbog bojazni da napadač ne pređe granicu.

- Pripadnici MUP RS su u stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Srbije i preduzimaju niz mera na područjima koje operativno pokrivaju policijske uprave Zvornik i Bijeljina, s ciljem lociranja i hapšenja osobe koja je izvršla ubistvo, imajući u vidu blizini granice BiH i Srbije - navedeno je u saopćenju.

Uz policijske službenike ove dvije uprave, u potragu su uključeni i pripadnici jedinica žandarmerije.

MUP RS je pozvao građane, posebno one koji žive u pograničnom području, da ukoliko primete lice sa fotografije, koja je objavljena, odmah pozovu policiju na broj 122.

Mještani Loznice koji su svjedočili ovom užasu, su još u šoku.

Lozničanka S. S, ispred čije kuće se dogodila pucnjava, ispričala je za Nova.rs da je prizor bio stravičan.

- Spavala sam, odjednom su nas probudili pucnji. Ali to nije bio jedan ili dva, već dosta. Istrčala sam odmah na terasu i vidjela policajca koji se sklonio kod naše garaže. Dozivao je nekoga. Stajao je taj automobil, unutra je bio vozač, a vrata suvozača su bila otvorena. Krenula sam napolje da mu pomognem, ali majka me je zaustavila, rekla je da ne izlazim zbog pucnjave, a ja sam još bila u stanju šoka. U tom je stigla saobraćajna policija koja je nedaleko odavde. Moj otac je sišao dole da pomogne. Vjerujte mi da sam još u šoku, zaista sam se uplašila. Očekuješ da si bezbjedan u svojoj kući i onda se ispred kuće desi ovakva stvar. Žao mi je tog dečka, poznavala sam ga više od 10 godina, zaista mi nije dobro. Isprepadana sam, jedva i govorim - rekla je za Nova.rs.

Njen komšija kazao je kako vidi napadača da bježi iza kuće prema Drini.

- Bio je mrkli mrak, nikoga nismo vidjeli. Samo su se čuli pucnji. Ranjeni policajac pucao je na napadača, koliko znam, a potom došao da traži pomoć. Vidjeli smo tog drugog policajca, ležao je, dečko je bio na izdisaju. Nije mu bilo spasa - kazao je ovaj Lozničanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.