CRNA GORA

Potukli se na utrci konja, objavljen uznemirujući video

Protiv ovih lica će biti podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, rečeno iz policije

Tučnjava u Crnoj Gori. YouTube

N. Aj.

4.8.2024

Službenici Stanice policije Plužine u susjednoj Crnoj Gori obezbjeđivali su skup koji je održan na Trsi povodom praznika Ilindana kojem je prisustvovalo oko 700 građana.

Po programu manifestacije održavala se trka konja, a nakon završetka došlo je do fizičkog kontakta između lica koja su podržavala učesnike u trci.

- Pravovremenom intervencijom policijskih službenika spriječeno je veće narušavanje javnog reda i mira - saopćeno je iz Uprave policije.

Identifikovane su tri osobe koje su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira i, kako je saopšteno iz policije, od njih će biti prikupljena obavještenja.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

- Protiv ovih lica će biti podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru - zaključeno je u saopćenju.

Objavljen je i video, koji možete pogledati na ovom linku, a koji ima dobrno ograničenje zbog svog uznemirujućeg sadržaja i dostupan je samo na YouTubeu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.