POKUŠAO SAKRITI TRAGOVE

Užas u Nemačkoj: Doktor optužen da je ubio četiri pacijenta tokom kućnih poseta, izazvao požar da sve prikrije

Berlinsko javno tužilaštvo optužilo je navodnog serijskog ubicu za četiri slučaja ubistva iz nehata, tri slučaja pokušaja podmetanja požara.

Uhapšen doktor u Njemačkoj. Facebook

Dž. Vilajet

8.8.2024

Ljekar iz Nemačke navodno je ubio četiri pacijenta u njihovim domovima prije nego što je zapalio njihovu imovinu da bi prikrio tragove.

Ovaj 39-godišnjak, koji je navodno radio u timu za zbrinjavanje u Berlinu, uhapšen je u utorak pod optužbom za ubistvo iz nehata i podmetanje požara, navodi se u zajedničkom saopštenju policije i lokalnog tužilaštva.

Doktor je navodno ubio četiri starije žene o kojima se brinuo u periodu od 11. juna do 24. jula, ali policija tek treba da utvrdi kako su tačno ovi pacijenti, starosti od 72 do 94 godine, umrli.

Sumnja se da je, da bi prikrio tragove, zapalio domove žrtava, a u svoj ubilački pohod je krenuo 11. juna kada je ubio prvu ženu. Doktor je navodno ubio 87-godišnju staricu u njenoj kući u berlinskoj četvrti Neukoeln prije nego što je zapalio njen stan.

U požaru su lakše povređena još tri stanara stambenog bloka.

Mjesec dana kasnije

Drugi navodni slučaj ubistva iz nehata dogodio se skoro mesec dana kasnije, 8. jula, samo nekoliko kilometara dalje.

Tužioci smatraju da je doktor ubio ženu staru 76 godina, koja takođe živi u Neukoelnu, i pokušao da podmetne požar, koji se sam ugasio.

Zatim je pokušao da prikrije ubistvo pozivajući rođaka žrtve. Rekao im je da stoji ispred njenog stana i da mu niko ne odgovara na zvono na vratima.

Samo nedelju dana kasnije, 15. jula, dogodio se još jedan slučaj kada je 94-godišnja žena umrla u svom stanu, a požar je izbio u kuhinji.

Četvrta žrtva (72) ubijena je, a njen dom u stambenoj zgradi zapaljen u okrugu Plaentervald pored Neukoeln-a 24. jula.

Komšije su primetile dim iz stana u prizemlju i obavijestile lokalnu vatrogasnu službu, koja je staricu pronašla mrtvu.

Berlinsko javno tužilaštvo optužilo je navodnog serijskog ubicu za četiri slučaja ubistva iz nehata, tri slučaja pokušaja podmetanja požara i jedan slučaj požara.

Istraga je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.