SRBIJA

Dačić: Nakon protesta u Beogradu došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira

Organizatori i kolovođe, od policije su upozoreni i prije i u toku samog protesta da to što rade nije u skladu sa zakonom, dodao je

Ivica Dačić. M. M. / ATAimages / PIXSELL

SRNA

10.8.2024

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je nakon završetka protesta na Terazijama došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona i da će protiv svih počinilaca biti podnesene krivične i prekršajne prijave.

Dačić je rekao da je skup na Terazijama protekao mirno i policija procjenjuje da je bilo između 24.000 i 27.000 ljudi, ali su, kako je dodao, nakon skupa organizatori postupili suprotno svemu onome što su napisali u prijavi javnog skupa, narušavajući javni red i mir i blokirajući međunarodni saobraćaj, čime ugrožavaju sigurnost građana.

- Organizatori i kolovođe, od policije su upozoreni i prije i u toku samog protesta da to što rade nije u skladu sa zakonom. Protiv svih počinilaca krivičnih djela i prekršaja bit će podnijete krivične i prekršajne prijave - rekao je Dačić.

Protest protiv rudarenja litijuma i projekta "Jadar" održan je na Terazijama u Beogradu u organizaciji ekoloških udruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.