MEĐUSOBNO OPTUŽIVANJE

Otac navodno otete djevojčice u Crnoj Gori tvrdi da ju je majka kidnapovala prije tri godine

Kako se navodi na stranici, Zinlea je imala tri godine kada ju je, kako se tvrdi, "otela majka i odvela iz zemlje u januaru 2021. godine"

Tomas Holenbek sa kćerkom. Facebook

N. H.

14.8.2024

Crnogorski mediji danas su prenijeli vijest da je u njihovoj zemlji kidnapovano maloljetno dijete.

Kako su naveli, američka državljanka Tejsi Šenon Lin, koja ima stalni boravak u Baru, prijavila je policiji da je njenu maloljetnu kćerku Zinleu Rajan kidnapovao njen otac Tomas Holenbek.

Međutim, na "GoFundMe" stranici još prije tri godine pokrenuta je akcija "Vratimo Zinleu kući".

Na stranici se navodi da je akcija pokrenuta 3. novembra 2021. godine.

Kako se navodi na stranici, Zinlea je imala tri godine kada ju je, kako se tvrdi, "otela majka i odvela iz zemlje u januaru 2021. godine".

Kako se dalje navodi, Holenbek je u septembru iste godine otputovao u Crnu Goru, otada se nalazio tamo i borio se za njen povratak.

Posljednji update vijesti bio je 12. novembra 2021. godine, kada je organizator akcije Džoš napisao da je "Tomas ove sedmice uspio posjetiti Zinleu na nekoliko trenutaka".

Majka je ranije rekla da je njen bivši vanbračni suprug s njihovom šestogodišnjom kćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu.

Informisana je putem Ambasade SAD u Podgorici da je preko američke ambasade u Tirani zatražio pasoš od djeteta. O otmici djeteta je obaviješten i Interpol.

Prema njenim navodima, u Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su vidjeli dijete i da fizički izgleda dobro. Iz Ambasade SAD u Podgorici su, navodi Šenon, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.