OD 18. DO 22. AUGUSTA

Počinje "Fly fishing škola" u Pljevljima, dio regionalne kampanje "Zajedno za Rijeke"

Kako ističu, druženje i razmjena iskustava među učesnicima su jedan od glavnih ciljeva ovog kampa

Tokom pet dana kampa učesnici će imati priliku usavršiti tehnike bacanja mušica. OK 'Novi val'

FENA

18.8.2024

U organizaciji Omladinskog kluba (OK) "Novi val" Blagaj od 18. do 22. augusta u opštini Pljevlja, na rijeci Ćehotini, održava se "Fly fishing kamp", dio regionalne inicijative "Zajedno za rijeke".

Tokom pet dana kampa učesnici će imati priliku usavršiti tehnike bacanja mušica, sticati nova znanja i iskustva u perenju mušica, te se educirati o ekologiji rijeka, očuvanju prirodnih resursa i njihovoj zaštiti, saopćili su organizatori.

Program škole je osmišljen kao edukativna radionica, a pruža dragocjene informacije i praktične vještine koje će doprinijeti očuvanju rijeka i njihovih ekosistema.

Sportsko-ribolovni klub “Lipljen” iz Pljevalja pružio je veliku podršku u pripremnim aktivnostima. Treneri Emir Delić, Adis Leho, Adnan Grebović, kao i svi mušičari USR “Neretva 1933” Mostar, svojim su znanjem i iskustvom doprinijeli realizaciji kampa, dok je udruženje “Neretva 1933” Mostar predano radilo s djecom i omogućilo da kamp bude nezaboravno iskustvo, saopćili su iz OK Novi val.

Kako ističu, druženje i razmjena iskustava među učesnicima su jedan od glavnih ciljeva ovog kampa.

Inicijativa “Zajedno za rijeke” ima za cilj zaštititi 400 kilometara rijeka u regionu, uključujući Vrbas, Neretvu i Bunu u Bosni i Hercegovini te crnogorske rijeke Ćehotina, Bistrica, Mrtvica i Morača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.