CRNA GORA

Podgorički Viši sud oduzeo blindirani Mercedes Zvicerove ekipe

Postoji osnovana sumnja da je taj automobil stečen kriminalnom djelatnošću, navodi se

Radoje Zvicer. Vijesti.me

N. H.

20.8.2024

Podgorički Viši sud usvojio je prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i u istrazi protiv zločinačke kriminalne grupe Radoja Zvicera privremeno oduzeo blindirani “Mercedes G klase", jer postoji osnovana sumnja da je taj automobil stečen kriminalnom djelatnošću, pišu crnogorske "Vijesti".

Odluku o tome donio je sudija za istragu Goran Šćepanović, koji je postupao u predmetu protiv okrivljenog Kotoranina i drugih, a koje terete zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

U sudskom spisu pojašnjeno je da je Ščepanović rješenje da privremeno oduzme luksuzni četverotočkaš donio 1. avgusta, odlučujući o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva koji mu je podnijet 10. jula.

- Određuje se privremeno oduzimanje pokretne imovine (zapljena) iz čl. 19 st. 2 Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, a koja se odnosi na - specijalno putničko vozilo marke "Mercedes G 500", proizvedeno 2014. godine, registarskih oznaka PG-KD624, broj šasije WDB4632421X219407, jer postoji osnovana sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom djelatnošću - piše u odluci.

Sudija je naložio da se to rješenje dostavi nadležnom organu za upravljanje državnom imovinom, odnosno Upravi za imovinu, koja je dužna da se stara o izvršenju rješenja.

Vlasniku privremeno oduzetog Mercedesa ostavljen je rok za žalbu, ali u tom slučaju mora dostaviti dokaze o porijeklu.

- Privremena mjera obezbjeđenja i privremeno oduzimanje pokretne imovine mogu trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću. Privremena mjera i privremeno oduzimanje pokretne imovine ukinut će se po službenoj dužnosti ako u roku od dvije godine od dana donošenja rješenja o određivanju privremene mjere obezbjeđenja i privremenog oduzimanja pokretne imovine optužnica ne stupi na pravnu snagu. Žalba ne zadržava izvršenje rješenja - piše u pravnoj pouci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.