PRONAŠLI VOZAČA

Teretnim automobilom pregazio pješaka kod Slavonskog Broda i pobjegao s mjesta nesreće

Iz policije su u srijedu saopćili kako su, nakon što im je dojavljeno da je na cesti kod Gornjeg Slatnika zatečeno mrtvo tijelo muškarca

Teretnim automobilom pregazio pješaka. MUP RH

FENA

28.8.2024

Pješaka kod Slavonskog Broda teretnim automobilom pregazio je u utorak ujutro 58-godišnjak koji je potom pobjegao s mjesta nesreće, ostavivši mrtvo tijelo na cesti, izvijestila je policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Iz policije su u srijedu saopćili kako su, nakon što im je dojavljeno da je na cesti kod Gornjeg Slatnika zatečeno mrtvo tijelo muškarca, utvrdili da je 58-godišnjak izazvao saobračajnu nesreću kada je teretnim automobilom naletio i pregazio 47-godišnjeg pješaka, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon očevida i pronađenih materijalnih tragova, analitičke obrade dostupnih podataka, pregleda video nadzora i operativnog rada policija je u utorak oko 12 sati u Kutjevu pronašla vozača i teretno vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći.

U brodsko-posavskoj policiji kažu da je ova teška prometna nesreća riješena pravovremenom komunikacijom s još dvije policijske uprave - požeško-slavonskom i osječko-baranjskom.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju i nepružanja pomoći predan pritvorskom nadzorniku.

Unatrag nekoliko dana četiri nesreće u kojima su počinitelji pobjegli

U policiji navode da su se unatrag nekoliko dana na brodsko-posavskim prometnicama dogodile četiri prometne nesreće u kojima su počinitelji pobjegli s mjesta događaja, no u tri slučaja su ubrzo pronađeni i sankcionirani.

- Bijeg s mjesta prometne nesreće počinitelju nije jamstvo da će ostati nepoznat policiji, jer operativni rad i kriminalističko istraživanje policijskih službenika rezultira uglavnom pronalaskom počinitelja, kao što potvrđuju navedeni slučajevi - ističu u saopćenju.

Također, dodaju, bijeg s mjesta prometne nesreće osim što nije zakonit, nije niti moralan prema drugim sudionicima čiji život zbog nastanka prometne nesreće može biti ugrožen.

Osim toga, kažu u policiji, počinitelj će se za navedeni prekršaj sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kazniti novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.