SRBIJANSKA FUNKCIONERKA

Brnabić: Policajci su htjeli čuti šta Severina misli o litiju i Srebrenici

Predsjednik Srbije se ranije također osvrnuo na višesatno zadržavanje Severine na granici

Ana Brnabić i Severina Vučković. F.S. / ATAImages / PIXSELL - Ivo Cagalj /

S. S.

29.8.2024

Predsjednica Skupštine Srbije prokomentarisala je zadržavanje pjevačice Severine na granici Srbije.

Brnabić je za Pink televiziju rekla da su policajci htjeli čuti što Severina misli o litiju, kao i njezin stav o Srebrenici. Severina je poručila da neće doći u Srbiju dok je na vlasti Aleksandar Vučić, na što je Brnabić ironično rekla da ona neće moći spavati zbog toga.

- Mnogo mi je žao što Severina neće doći u Srbiju, što bi ona rekla, "dok je diktator Aleksandar Vučić na vlasti", neću moći da spavam - komentarisala je šefica Skupštine Srbije te prozvala političare opozicije u Srbiji koji su pjevačici pružili podršku.

Predsjednik Srbije se ranije također osvrnuo na višesatno zadržavanje Severine na granici.

- I ja mislim da je to jako glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi se moramo razlikovati od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Thompsonove pjesme - komentarisao je Vučić.

Nakon privođenja na granici oglasila se Severina. 

- Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-im godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto... Neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji - rekla je tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.