CRNA GORA

Birališta u Podgorici zatvorena u 20 sati

Čekaju se prvi rezultati o konačnoj izlaznosti

Sa birališta u Podgorici. Vijesti.me

Anadolija

prije 2 sata 21 minutu

Birališta na vanrednim lokalnim izborima u Podgorici zatvorena su u 20 sati, javlja Anadolija.

Čekaju se prvi rezultati o konačnoj izlaznosti. Prema projekcijama, prvi presjek stanja kada je u pitanju broj osvojenih glasova biće napravljen poslije 21 sat.

Građani Podgorice danas su birali između 13 izbornih lista. Na izborima su učestvovale liste koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija "Za Budućnost Podgorice", koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora.

Na izborima je učestvovala i koalicija "Za bolju Podgoricu Jakov Milatović", koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, zatim Demokratska partija socijalista i Bošnjačka stranka.

Za mjesto u lokalnom parlamentu na izbornoj listi su bile i Stranka evropskog progresa, Evropski savez, koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, zatim Pokret Preokret, Pokret Naprijed, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija i Pokret podstanara Podgorica.

Glasačko pravo na izborima imalo je 145.724 građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.