SPECIJALNI SUD U BEOGRADU

Šokantna izjava dječaka osumnjičenog za masakr u Ribnikaru: "Zbog izjave moje majke odlučio sam da pobijem đake"

Također je rekao i da ne bi mogao nikoga da ubije da nije imao očeve pištolje

Kecmanović: Šokantna poruka. Telegraf.rs

N. H. / Telegraf.rs

prije 3 sata 44 minute

K. K. (14), osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, izjavio je danas u Specijalnom sudu da su za njegovu odluku da počini masovno ubistvo krivi njegovi roditelji Miljana i Vladimir Kecmanović.

- Dječak je danas rekao da je za njegovu odluku da pobije drugove iz škole zapravo kriva majka koja mu je stalno tražila da bude najbolji u svemu.

Naveo je da je njemu to mnogo smetalo i da ga je taj pritisak naveo da počini masakr - rekao je sagovornik Telegrafa koji je bio u sudnici tokom suđenja.

Također je ostao pri iskazu da je 3. maja uzeo dva očeva pištolja, stavio ih u ranac i krenuo u školu. Također je rekao i da ne bi mogao nikoga da ubije da nije imao očeve pištolje.

Inače, dječaku K. K. je pozlilo tokom davanja iskaza. Tačnije, on je promijenio boju, odnosno, pocrvenio je kada mu je postavljala pitanja majka Andrije Čikića.

Ljekari koji borave u Specijalnom sudu su mu izmjerili pritisak i nakon toga je nastavljeno ispitivanje.

K. K. je danas prvi put izveden iz dječije psihijatriske ustanove u kojoj se nalazi od kada je uhapšen. On je, također, prvi put govorio pred sudom, a do sada je iskaz dao pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kada je govorio putem video linka, uz prisustvo tužioca i majke u prostoriji.

Obzirom da je donio odluku da iznese svjedočenje, on odgovara na pitanja suda, tužilaštva, advokata i oštećenih.

Dečak će je odvojen od ostalih učesnika u postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.