PREDSJEDNIK RS

Dodik: Ustavni sud pokazuje svu propast BiH

Dodik je istakao da su oni kreatori neke nove BiH koja je u interesu samo jednog naroda, i očigledno će tu bitku izgubiti

Armin Durgut / Pixsell

SRNA

1.6.2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da jučerašnje zasjedanje Ustavnog suda pokazuje svu propast BiH, da donošenje odluka kojima se ukida sve i svašta govori o tome koliko su izgubili kompas, te da je to što su uradili nesprovodivo i da se tako treba i posmatrati.

Dodik je istakao da su oni kreatori neke nove BiH koja je u interesu samo jednog naroda, i očigledno će tu bitku izgubiti.

On je istaka da oni koji pokušavaju da rade na politici na kojoj stoji sila, izgubilu su svaki kriterijum pravnog postupanja.

- Obično se u percepciji očekuje da Ustavni sud bude pravno tijelo, a ono je već odavno postalo političko. Donošenje odluka kojima se ukida sve i svašta, govori o tome da su oni izgubili kompas i nisu u funkciji odbrane dejtonske BiH, odnosno ustavne BiH - naglasio je Dodik, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je svoj stav o Ustavnom sudu davno rekla i tako će se i ponašati.

- Činjenica da su prihvatili da rade i da krše vlastita pravila, u kome samo domaće sudije mogu da budu članovi, predsjednici i potpredsjednici Suda, juče je doživjela svoj kolaps i činjenicom da je njemački državljanin potpredsjednik Ustavnog suda - naveo je Dodik.

Kada se tome doda da je njemački državljanin i lažni visoki predstavnik, Dodik kaže da to onda govori o tome na koji način i šta ovdje Njemačka planira da radi.

- Mislim da su se zapetljali i da njihove odluke više nemaju snagu koju su imale. Svaka odluka koja ne može da bude sprovodiva nema smisla. Ovo što su oni uradili je potpuno nesprovodivo i treba da se na taj način posmatra. To je klasičan dokaz rušenja Dejtonskog sporazuma - napisao je Dodik na mreži "X".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.