SARAJEVO

Tigrica Nina stigla u Pionirsku dolinu

Zabava „Tigromanija u Pionirskoj dolini“ trajat će sve do 15 sati, a tačno od 12 sati i tigrica Nina u otvorenom dijelu svog prostranog doma „pozdravljat“ će sve svoje goste

Piše: A. Š.

16.3.2019

Nova stanovnica Pionirske doline. A. Šahinović

Sedmogodišnja bengalska tigrica Nina nova je stanovnica Pionirske doline u Sarajevu, a u njenu čast, za posjetioce naše zelene oaze u subotu, 23. marta, bit će priređena i velika zabava za malu raju, njihove roditelje i sve one koji su Ninin dolazak željno iščekivali. 

Njen novi dom u sarajevskoj Pionirskoj dolini, ograđen staklenim portalima, dočekao ju je spreman. Mjesečni karantin uspješno je završen, privikla se na svoj novi tim veterinara i tehničara i spremna je da vrlo brzo postane najomiljenija stanovnica našeg zoološkog vrta.

Prve komšije su joj, kako i dolikuje, njeni rođaci iz mačije porodice, odnosno lav i dvije lavice, od kojih će, ako je suditi po interesiranju, ali i raskošnoj ljepoti preuzeti titulu najomiljenije i djeci najdraže životinje.

Nina je prvi tigar u sarajevskom zoološkom vrtu, pa tako i u BiH, nakon 27 godina, a stigla je iz poznatog francuskog zoološkog vrta "Amnevila".

Zabava dobrodošlice, kada će Nina prvi put "pozdraviti" Sarajlije, počinje u 11 sati, a brojni poslovni prijatelji Pionirske doline potrudili su se da fešta u Nininu čast bude glamurozna i prepuna iznenađenja. 

Organizatori su se potrudili i da posjetioci osvoje vrijedne nagrade, da djeca crtaju Ninin lik, a zainteresirane tate će moći osvojiti vrijedne nagrade za mame, odnosno za svoj dom.

Kakva bi to dječija zabava bila, a da nemate sliku s najzanimljivijim i najdražim likovima iz crtanih filmova ili da ne ponesete balon u obliku omiljene životinje iz Pionirske doline, kao i uspomenu na najzanimljivije mađioničarske trikove.

Zabava „Tigromanija u Pionirskoj dolini“ trajat će sve do 15 sati, a tačno od 12 sati i tigrica Nina u otvorenom dijelu svog prostranog doma „pozdravljat“ će sve svoje goste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.