SARAJEVO

Forto i Mandić u "Toplanama": Razgovori o početku grijne sezone i implementaciji projekata

Puna podrška za proširenje daljinskog grijanja na području KS

Detalj sa radnog sastanka. Avaz

Piše: I. K. / Avaz.ba

6.9.2019

O početku predstojeće grijne sezone i implementaciji projekata koji se prvenstveno odnose na razvoj i proširenje daljinskog grijanja na području KS razgovarali su danas premijer KS Edin Forto i ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić sa predstavnicima Toplana Sarajevo.  

Također je razgovarno o budućem razvoju i unaprjeđenje tehničko - tehnološkog procesa proizvodnje toplotne energije, a u skladu sa usvojenom Strategijom razvoja.    

Direktor sarajevskih Toplana Enver Zornić istakao je da su u periodu van sezone grijanja  poduzete sve neophodne aktivnosti na remontu i rekonstrukciji toplifikacionog sistema, kako bi preduzeće u skladu sa Uredbom o općim uslovima za proizvodnju distribuciju i korištenje toplotne energije već od 20. septembra bilo pogonski spremno za početak nove sezone grijanja.  

Premijer i resorni ministar obećali su pružanje podrške i pomoć u implementaciji projekata koji će u konačnici doprinijeti razvoju toplifikacionog sistema, povećanju energetske efikasnosti, smanjenju potrošnje energenata i zaštiti okoliša. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.