SARAJEVO

Gradonačelnik Skaka uputio čestitku direktorima škola i prosvjetnim radnicima

Ministarstvo za nauka i mlade BiH odlučilo je da se školarci vrate u škole i da se sa nastavom počne 1. septembra.

Abdulah Skaka. ARHIV

Avaz.ba

27.8.2020

Obrazovni sistem, kao jedan od pokretača cijelog društva, posljednjih mjeseci našao se pred velikim izazovom zbog pandemije. Online nastava pokrenula je brojna pitanja, ali i potakla digitalizaciju obrazovanja.

Ministarstvo za nauka i mlade BiH odlučilo je da se školarci vrate u škole i da se sa nastavom počne 1. septembra. 

Izvođenje nastave u Kantonu Sarajevu bit će prilagođeno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je čestitku direktorima škola i prosvjetnim radnicima. 

- U ime Grada Sarajeva i u svoje lično ime, direktorima škola, nastavnom kadru i svim učenicima želim puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini.Nadam se da vanredne okolnosti i pandemija koja nas je sve usporila neće umanjiti vrijednost novog početka i nove prilike za napredak. Posebne riječi zahvale upućujem svim prosvjetnim radnicima na obavljanju njihove odgovorne i dragocjene zadaće kojom svoja znanja s ljubavlju i strpljenjem prenose novim generacijama. Čvrsto vjerujem da će danas, đaci u školama, sutra biti nosioci društvenog razvoja našeg grada i domovine i mijenjati našu budućnost nabolje - stoji u čestitci gradonačelnika Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.