DOBRE VIJESTI

Počeo saobraćati voz na relaciji Željeznička stanica-Podlugovi

Ovo je jedna od mjera koje smo obećali našim građanima, zato sam danas još sretniji, kazao Šteta

Piše: A. O.

3.1.2022

Obilazak voza i vožnja do Podlugova. PRESS SLUŽBA VLADE KANTONA SARAJEVO

Željeznička linija od Željezničke stanice do Podlugova počela je saobraćati jutros, a ovom prilikom ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta sa premijerom Vlade KS Edinom Forto je vozom krenuo do Podlugova.

Kako je kazao ministar Šteta zadovoljan je što početkom Nove godine postoji i nova željeznička linija u Kantonu Sarajevo, a to je rezultat opredjeljenosti Vlade da uspostavi saradnju sa Željeznicama FBiH i građanima omogući korištenje voza, sada već na dvije značajne relacije, do Pazarića i do Podlugova.


- Ovo je jedna od mjera koje smo obećali našim građanima, zato sam danas još sretniji - kazao je Šteta.

Kako je saopćeno, premijeru i ministru se pri povratku za Sarajevo u vozu su se prikljčili i direktor Željeznica FBiH Enis Džafić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.


Građanima omogućena nova željeznička linija. PRESS SLUŽBA VLADE KANTONA SARAJEVO

- Uključivanje željeznica u saobraćaj u našem kantonu je od velikog značaja za kvalitet života. Sve prednosti korištenja voza vidjeli smo na primjeru uvođenja linije za Pazarić i zadovoljan sam što je došlo do proširivanja saradnje sa Željeznicama i uspostavljanjem ove linije do Podlugova, koja će, ne sumnjam, biti od velike koristi svim građanima, a posebno stanovnicima Ilijaša koji će za 36 minuta bez presjedenja moći doći do centra grada - istakao je premijer Forto.

Kako je kazao ministar Šteta mjesečni kuponi za đake, studente i penzionere će važiti u vozu, a stanice na kojima će se vršiti prijem putnika, osim onih na Željezničkoj stanici i u Podlugovima su i stanica u Ilijašu, po prvi put, jer do sada nije postojala, te stanice Buća Potok, Alipašin Most, Briješće, Rajlovac, Reljevo, Semizovac, Vogošća i Stari Ilijaš.

Voz će saobraćati šest puta dnevno radnim danima, a tri puta dnevno vikendom. Prvi polazak iz Podlugova će biti u 06.27, a iz Sarajeva u 05.20 sati. Zadnja vožnja iz pravca Podlugova bit će u 20.36, a iz Sarajeva u 19.24 sati.

Cijene karata će ovisiti o dužini trajanja vožnje, a za najdužu relaciju od Željezničke stanice do Podlugova cijena će iznositi 2,80 KM u jednom, a 4,50 KM u oba pravca.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.