ZASTUPNIK U SKUPŠTINI KS

Zahiragić: Nema obećanog novca za mlade, ali nema ni vode

Dodao je kako je bivši premijer Edin Forto jednom prilikom rekao da ima novca za sve kada se ne krade

Screenshot

D. H.

prije 3 dana

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i potpredsjednik SDA Haris Zahiragić oštro je reagovao na najavu premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka koji je najavio da neće isplatiti dodatni novac za subvencije mladima uprkos zaključku Skupštine Kantona Sarajevo.

"Najgori premijer"

"Premijer Nihad Uk i Vlada Trojke koju on predvodi, najgori je Premijer i najgora je Vlada KS u historiji Kantona Sarajevo. Nakon što su skoro godinu dana lagali mlade ljude, a koji su računali na taj novac, jer ga je čak odobrila i Skupština Kantona Sarajevo zaključkom za koji je glasala i opozicija, jučer nam je premijer Uk konačno rekao da nema novca", istakao je Zahiragić.

Dodao je kako je bivši premijer Edin Forto jednom prilikom rekao da ima novca za sve kada se ne krade.

"Bilo je na desetine, možda čak i na stotine miliona KM, za nezakonite anekse ugovora za rekonstrukciju pruge koje i danas krijete od Skupštine KS i javnosti, bila su četiri miliona KM za EXPO koji također nikada nisu opravdani zastupnicima u Skupštini KS, bilo je na desetine miliona za različite projekte Ministarstva saobraćaja poput sistema adaptivnog upravljanja saobraćajem koji su plaćeni, a nikada nisu realizovani. Ima novca za stranačka udruženja i stranačke firme, ali nema novca za mlade, ni za Zavod Mjedenica", dodao je Zahiragić.

Nije propustio priliku ni da, s obzirom da već mjesecima nema sjednica Skupštine KS, ukaže i na sve gori problem sa redukcijama vode u Kantonu Sarajevo.

"Kiša pada već danima"

"Tolerisali smo noćne redukcije vode radi sušnog perioda koji je bio iza nas. Međutim, s obzirom da kiša pada već danima, a da redukcije vode nisu prestale, čak suprotno, sve su češće i duže, sasvim je jasno da su razlozi za redukcije nesposobnost resornog ministra iz Naše Stranke, te nesposobnost i nekompetentnost uprave VIK-a iz NiP-a. Šta drugo očekivati od ljudi koji su u upravu VIK-a imenovani sa uglavnom kupljenim diplomama i falsifikovanim potvrdama o radnom stažu. Podsjećam javnost da i danas, osim što plaćamo kamate na skupi kredit EBRD-a za rekonstrukciju vodovodne mreže, plaćamo i milionske penale na nepovučena sredstva", naglasio je Zahiragić.

Zaključio je svoju reakciju sa ironičnim zaključkom:

"Možda mladi neće dobiti obećani novac za subvenciju kupovine stanova, ali zato ni oni, ni ostali građani Kantona Sarajevo, ni dalje neće imati vode u večernjim satima."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.