LIFESTYLE

Glumica optužuje: Bivši američki predsjednik me seksualno uznemiravao

Avaz.ba

25.10.2017

Heder Lind (Heather, 34), zvijezda serije “Turn: Washington’s Spies” optužila je bivšeg američkog predsjednika Džordža Buša (Goerga Busha, 93) da ju je seksualno zlostavljao prije četiri godine, prenio je “Daily Mail”.

Ona je optužbe iznijela na Instagramu, u podužem postu ispod priložene fotografije.


Historijska emisija

- Kad sam imala priliku da upoznam Džordža Buša prije četiri godine, kako bi promovirala historijsku emisiju na kojoj sam radila, on me je seksualno zlostavljao dok sam pozirala za fotografiranje. Dotakao me je otpozadi, sjedeći u svojim kolicima pored svoje žene Barbare Buš. Ispričao mi je ‘prljavu’ šalu - navela je Heder u postu koji je kasnije obrisala.

Glumica je objasnila da se na ovaj potez odlučila kad je vidjela fotografiju na kojoj se rukuju Džordž Buš i Barak Obama (Barack), tokom okupljanja bivših predsednika radi pomoći žrtvama uragana.

Heder je također rekla da se incident ponovio.

- Dok sam stajala radi fotografije, ponovo me je dodirnuo. Barbara je zakolutala očima u smislu ‘ne opet’. Pripadnik njegovog osiguranja mi je rekao da nisam trebala stati pored njega radi fotografije - istakla je ona.

- Instruirani smo da ga zovemo ‘gospodine predsjedniče’. Ja smatram da je moć predsjednika u njegovoj ili njenoj sposobnosti da dovede do pozitivnih promjena, pomogne ljudima i bude simbol naše demokratije. On se odrekao te moći kad ju je iskoristio protiv mene, a sudeći prema komentarima onih oko njega, i nizu drugih žena - navela je glumica u podužem postu.


Sporna fotografija seksualno zlostavljao dok sam pozirala za fotografiranje. Sporna fotografija seksualno zlostavljao dok sam pozirala za fotografiranje

Bušovo izvinjenje 


- Ono što me tiješi je što i ja mogu iskoristiti svoju moć, koja nije toliko drugačija od predsjednikove. I ja mogu dovesti do pozitivnih promjena. Ja mogu pomoći ljudima. Ja mogu bili simbol demokratije - ispričala je Heder, dodajući da ona može odbiti da zove Buša predsjednikom i prozvati sve koji zloupotrebljavaju svoju moć kad ih vidi.

Džordž Buš se izvinio glumici.

- Predsjednik Buš ne bi nikada – pod bilo kojim okolnostima – namjerno uzrokovao stres bilo kome i iskreno se izvinjava što su njegovi pokušaji da bude duhovit uvrijedili gospođu Lind - naveo je u saopćenju za “Daily mail” 43. američki predsjednik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.