SAVJETI

Ovo je način da uklonite kamenac iz kuhala

Stručnjak preporučuje korištenje namjenskih sredstava

Kuhalo bez kamenca. Facebook

Z. K.

prije 3 dana

Čišćenje kamenca iz kuhala za vodu može biti noćna mora, pogotovo ako živite u području s tvrdom vodom zbog koje kamenac može biti još izraženiji. 

Prirodni sastojci

I dok biste mogli doći u iskušenje da iskoristite pouzdani alkoholni ocat ili iscijedite malo limuna u uređaj kako biste lakše maknuli kamenac, jedan stručnjak tvrdi da biste trebali koristiti nešto sasvim drugo.

Stručnjak za čišćenje rekao je da, iako će korištenje prirodnih sastojaka za čišćenje dati neke rezultate ako se pravilno koristi, najbolje je koristiti namjensko sredstvo za uklanjanje kamenca jer je uputstvo lako pratiti i nećete riskirati uništenje uređaja.

Kamenac iz kuhala bi trebalo ukloniti barem jednom mjesečno ako živite u području s tvrdom vodom, dok ljudi s mekom vodom to neće morati činiti toliko često jer im se svakako neće mnogo nakupiti.

Važan je postupak

Uklanjanje kamenca iz kuhala za vodu važan je postupak jer kuhalo za vodu s puno kamenca neće raditi tako učinkovito kao čisto što bi moglo utjecati na vaše račune za struju jer će kuhalu trebati više vremena da prokuha.

Kako bi se prije svega smanjilo nakupljanje kamenca, stručnjak je predložio filtriranje vode prije nego što je stavite u kuhalo za vodu, iako ćete i dalje morati redovno uklanjati kamenac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.