KORISNI SAVJETI

Izradite magnolije od papira: Lijepi cvijet koja će dugo krasiti vaš dom

Ona je simbol čistoće, snage, ljubavi, mira

Vrlo jednostavna izrada. Instagram

Dž. R.

30.7.2024

Magnolija je biljka koja raste kao drvo ili grm, a prikladna je za vrtove jer traži puno sunca. 

Simbolična ljepota

Ona je simbol čistoće, snage, ljubavi, mira, a u jednom videu na društvenim mrežama, korisnica je pokazala kako alternativno ukrasiti cvijećem unutrašnjost svog doma.

Pokazala je kako od papira napraviti magnolije koje izgledaju kao da su pet minuta prije bile u vrtu, a za koje je potrebno samo malo krep papira i boje po izboru. Iako je u videu koristila ružičastu boju, možete izabrati i neku drugu boju. Magnolije mogu biti bijele, žute i ljubičaste.

Metoda izrade 

Papir presavijte par puta i izrežite tako da dobijete oblik trokuta. Zatim rastvorite jedan dio i obojite papir od donjeg vrha pa sve do gore, gdje je potrebno ostaviti manji dio neobojen. Postupak ponovite i s druge strane. Ovisno o tome koliko cvjetova magnolije želite, toliko papira obojite i ostavite na sušenju.

Nakon što se boja na papiru osušila, papir rastvorite u potpunosti i složite ga tako da dobijete oblik magnolije, dok je sami rub potrebno saviti.

Rub se lijepi vrućim ljepilom kako bi cvijet bilo moguće pričvrstiti na granje u vašoj vazi. I to je to. Uživajte u magnolijama koje će zasigurno trajati duže od dva dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.