DUGO RAZMIŠLJALA

Muž tražio od žene da bude domaćica: Evo šta je tražila od njega zauzvrat

Komentari su se nagomilavali velikom brzinom i većina je stala na stranu ove mame

Biti domaćica nije jednostavno. Facebook

Dž. R.

9.8.2024

Mnoge žene u jednom trenutku svog života dođu na prekretnicu kada razmišljaju čemu će se više posvetiti, porodici ili karijeri.

Nerijetko napuštaju svoje dobro plaćene poslove da bi postale domaćice i pazile na djecu. Ipak, ovakav korak ma koliko donosi neprocjenjiv benefit, često dođe i sa posljedicama u vidu težeg pronalaska posla kasnije u životu ili samo lošeg osjećaja jer joj primarna stvar u životu postane briga o drugima i oslanjanje na muževu platu.

Podijelila priču

No, jedna žena podijelila je svoju priču čitaocima na "Redditu" i objasnila po koju cijenu pristaje da postane domaćica.

- Moj suprug i ja (oboje imamo 35 godina), vjenčani smo već šest godina i imamo dvoje djece i treće na putu. Rekao mi je da želi da napustim svoj posao i postanem domaćica. To mi je baš bio neprijatan šok, ali mi je objasnio kako će to biti mnogo zdravije i bolje za našu porodicu. Finansije ne bi bile problem, jer zarađuje dovoljno da možemo živjeti lijepo od njegove plate, ali šta bi bilo sa mnom - zapitala se žena.

Ispravno rješenje

- Nekoliko sedmica sam provela razmišljajući o životu kao domaćica i došla do zaključka koji mi se čini kao jedino ispravno rješenje. Pristat ću samo ako mi prepiše polovinu firme. Iznenadio se, ali sam mu rekla da, ako sjedim kod kuće, male su šanse da ću naći dobar posao ako se ikada razvedemo, jer bih imala i kratak staž, dok bi njegovi prihodi samo rasli. Tako da, želim da mi prepiše pola kompanije, pa ako se ne razvedemo nikad, što i jeste naš cilj, onda svakako nije bitno. Ali, ako se završi, to je cijena što sam sjedila kod kuće, čuvala našu djecu da bi on mogao u miru da radi i ide na posao bez stresa - za kraj je rekla i upitala da li je "ružno" od nje što je postavila ovakav zahtjev.

Komentari su se nagomilavali velikom brzinom i većina je stala na stranu ove mame. Ali, pojedini su rekli da, samim tim što se brine šta bi bilo s njom kad bi se razveli, govori o njenoj nesigurnosti u brak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.