SAVJETI

Ovih deset stvari oženjen muškarac nikada ne bi trebalo da kaže drugoj ženi: Jedna izjava je najopasnija

Kada oženjen muškarac kaže drugoj ženi da ga njegova žena ne razumije, on stvara klin između sebe i supruge

Prevara. Avaz/Canva

El. T.

31.8.2024

Svaka veza ili brak prolazi kroz uspone i padove, ali mora postojati određena granica koja je ključna za izgradnju povjerenja i poštovanja između dvoje ljudi.

Iako neke izgovorene riječi mogu posebno uticati na drugu stranu, postoje rečenice koje oženjen muškarac ne bi trebao izgovoriti drugoj ženi, bez obzira na to da li je njegova supruga prisutna ili ne.

1. Moja žena me ne razumije

Kada oženjen muškarac kaže drugoj ženi da ga njegova žena ne razumije, on stvara klin između sebe i supruge. Ova fraza ne samo da podriva napore njegove žene, već i otvara vrata emocionalnoj nevjeri. Umesto izražavanja osjećanja da ste neshvaćeni van braka, ključno je da se ovim pozabavite sa suprugom, piše ona.rs

2. Izgledaš prelijepo

Iako može izgledati bezazleno davati komplimente izgledu druge žene, izgovaranje "izgledaš prelijepo" može lako da pređe granicu od prijateljskog divljenja do neprikladnog laskanja. Takav kompliment može izazvati nelagodu drugoj ženi ili dovesti do pogrešnih shvatanja o namjerama muškarca.

3. Volio bih da je moja žena više kao ti

Poređenje svoje supruge sa drugom ženom je opasna igra koja omalovažava i ne poštuje supružnika. Izgovaranje ove rečenice, ne samo da obezvređuje ženine kvalitete već i stvara nerealna očekivanja. Umjesto poređenja, ključno je za oženjenog muškarca da cijeni i slavi kvalitete koje njegova žena unosi u vezu.

4. Možemo li ovo zadržati među nama?

Ova fraza implicira tajnovitost, što može izazvati nepovjerenje i prevaru u braku. Tajne, posebno one koje uključuju interakciju sa drugom ženom, mogu stvoriti razdor između partnera i dovesti do osjećanja izdaje. Na primjer, ako oženjen muškarac ima potrebu da se povjeri drugoj ženi, trebalo bi da razmisli o tome da razgovara o tome sa suprugom.

5. Nedostaje mi biti solo

Podsjećanje na samački život izgovaranjem tih misli, može biti nepoštovanje prema supruzi. Takva izjava ukazuje na žaljenje zbog obaveza datih u braku i može učiniti da se žena osjeća potcenjenom i nesigurnom. Diskusija o prošlim iskustvima je prirodna, ali to treba učiniti na način koji ne potkopava brak.

6. Nisam sretan kod kuće

Djeljenje bračnog nezadovoljstva sa drugom ženom može imati duboko negativan uticaj na brak. Kada oženjen muškarac povjeri drugoj ženi da je nesrećan kod kuće, on otvara vrata emocionalnoj zapetljanosti i potencijalnom nevjerstvu. Rješavanje bračnih pitanja uvijek treba da počne u braku.

7. Mi smo samo prijatelji

Ova fraza može biti problematična u braku, posebno kada se koristi za umanjivanje veze sa partnerom. Prijateljstva van braka mogu postati složena i potencijalno štetna ako se ne postave jasne granice. Biti transparentan sa supružnikom o prijateljstvima i osigurati da se ti odnosi održavaju u odgovarajućim granicama je ključno.

8. Ti si moja srodna duša

Reći ovo drugoj ženi nosi nevjerovatno veliku emocionalnu težinu i značajne implikacije. Takva izjava stvara neprikladnu emocionalnu vezu koja bi trebalo da bude rezervisana za suprugu. Ovo može biti najopasnija izjava.

9. Hajde da se družimo sami

Predlaganje da provedete neki određeni period dana sa drugom ženom može biti veoma problematično za oženjenog muškarca. Ovaj poziv lako može dovesti do nesporazuma, glasina, pa čak i emocionalnih afera.

10. Ne mogu da pričam sa suprugom o ovome

Ovo ukazuje na ozbiljan prekid u komunikaciji unutar braka, jer sugeriše da se muž osjeća prijatnije povjerujući se drugoj ženi nego supruzi. Otvorenost i iskrenost su kamen temeljac zdravog braka. Od ključne je važnosti negovati odnos u kojem se oba partnera osjećaju bezbijedno i udobno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.