EKSKLUZIVNI ODMOR

Destinacije koje ovo ljeto biraju bogati: Privatni otoci i luksuzni smještaj

Od južnog Pacifika i plaža Bora Bore, do savana u Južnoj Africi, ovih sedam destinacija nude sve ono što najbogatiji putnici traže

Bora Bora. Instagram

Dž. R.

5.8.2024

Bogati za svoje luksuzne i ekskluzivne odmore najčešće biraju privatne otoke u Belizeu, odmarališta na Ibici, ture kroz Afriku, plave vode na Maldivima i slično.

Vrh liste

Ljetnja putovanja za bogate i slavne su uvijek ekstravagantna, luksuzna i ekskluzivna. I dok mnogi od nas pakuju svoje stvari za plažu u kofere i gepeke automobila ovog ljeta, društvena elita će napuniti svoje privatne avione Dom Perignonom, onda kada se budu uputili ka mjestima o kojima mnogi mogu samo da sanjaju.

Članovi kluba milionera i milijardera provest će ljeto na jahtama krstareći prema Ibici, uživajući na Neker ostrvu pored Ričarda Brendsona i zabavljajući se do ranih jutarnjih sati u Sen Tropeu. Ipak, brojna od tih mjesta su dostupna samo onima koji pripadaju vrhu liste, a za svoj odmor traže samo ekskluzivnost, prefinjenost i autentična iskustva za pamćenje.

Neki od njih vole zabave, bilo da su u pitanju plesni podijumi, noćni klubovi ili najbolji lokaliteti Sardinije, Ibice ili Sen Tropea. Kada se radi o odabiru pravog odmarališa, gostoljubivost i prilika da iskuse pravu kulturu su od ključnog značaja za bogate ljude, oni žele da kombinuju restorane sa Mišelin zvezdama i autentične, lokalne restorane.

Kako bi proveli sjajni odmor, oni znaju da moraju biti otvoreni za nove ukuse, kulture i avanture. Od južnog Pacifika i plaža Bora Bore, do savana u Južnoj Africi, otkrivamo vam sedam destinacija koje će vam ponuditi sve ono što najbogatiji putnici svijeta traže i više od toga.

Aman Sveti Stefan

Sa cijenom od 4.500 dolara za jednu noć, Aman Sveti Stefan nudi vam apartman na dva nivoa sa privatnim bazenom i pogledom na Jadran. 

Odmaralište se nalazi u selu iz petnaestog vijeka, a nudi vam uživanje u tri plaže sa pink pijeskom, priliku da istražujete gradove Crne Gore i obližnje Hrvatske.

Belize

Ako ne želite da dijelite svoj privatni otok sa drugim ljubiteljima kvalitetnih odmora, jedno odmaralište nadomak obale Belizea dat će vam priliku da budete sami sa sobom, po cijeni od 3.000 dolara za jednu noć. 

Ovo odmaralište je toliko privatno da je čak i osoblje smješteno na odvojenom otoku i dolazi brodom do vas, samo onda kada ih vi pozovete.

Belmond Grand Hiberian

Neće se svi putnici opredijeliti za ultra privatne odmore. Neki ljudi više uživaju u bujnim pejzažima i golf terenima svjetske klase, kakve im može ponuditi Smaragdno ostrvo. 

I dok vam sedam dana u vozu zvuči kao sve suprotno luksuzu, Belmond Grand Hibernian nudi vam izuzetno luksuzne pakete, sa cijenama koje idu od 3.000 do 11.000 dolara.

Maldivi

Maldivi, smješteni u Indijskom okeanu, sastoje se od 1.000 koralnih otoka, a duže vrijeme predstavljaju sinonim luksuza. 

Smještene iznad Medhufaru lagune, vile iznad vode ovog odmarališta nude modularne krovove za uživanje u pogledu na zvijezde i vodene tobogane. 

Najjeftinija soba ovog odmarališta koštat će vas između 1.754 i 4.783 dolara po noćenju, dok će vas u zavisnosti od sezone, prostranije vile koštati i do 14.668 dolara ili više po jednom noćenju.

Tswalu Kalahari

Neki putnici bi radije preskočili plaže i odabrali luksuzni južnoafrički safari umjesto toga. Tswalu Kalahari je najveći privatni rezervat Južne Afrike, koji okupira više od 1.090 kvadratnih kilometara. 

Savane i planine ovog rezervata sadrže više od 80 vrsta sisara i na stotine vrsta ptica. Piknik sa šampanjcem pored divljih slonova, privatne platforme za posmatranje divljine i nevjerovatni pogled će vam pružiti priliku da se sjedinite sa prirodom. 

Najjeftiniji smještaj će vas ovdje koštati 500 dolara, dok ćete za 3.000 dolara za jednu noć imati priliku da uživate u daleko luksuznijem smještaju.

Borgo Santo Piero

Zamislite imanje od osamdeset hektara u toskanskoj periferiji, kompletirano slikovitim vinogradima i organskim voćnjacima. 

Upravo takvo mjesto postoji u butik hotelu smještenom u vili iz trinaestog vijeka. Ovdje, gosti se mogu zabaviti ekskluzivnim, privatnim i profesionalnim lovom na tartufe, ekskurzijama na vespama, kao i vožnjama helikopterom preko ovog dijela svijeta. 

Sa cijenom koja ide od 620 dolara po jednoj noći, pa sve do 3.000 dolara za jednu noć, ovo odmaralište će vam ponuditi mnogo više od očekivanog.

St Regis Bora Bora resort

Raskošni bungalovi ovog hotela, smješteni su odmah u laguni u podnožju veličanstvene planine Otemanu. Gosti mogu jednostavno zakoračiti iz svojih vila kako bi zaronili u besprijekorno čiste vode zaštićenog dijela svijeta. 

U ponudi su Overwater Superior vile, koje će vas koštati oko 1.600 dolara po noćenju, kao i Royal Estate vila koja košta i do 19.500 dolara po noćenju u vrhuncu sezone. Dio ovog posjeda je i restoran koji predvodi slavni šef Žan Žorž Vongerišten, a u ponudi je i usluga privatnog batlera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.