KAO IZ PEKARE

Uz ovaj tajni sastojak tijesto će vam brže narasti

Tijesto stavljajte uvijek u zagrijanu rernu, jer sva tijesta sa praškom za pecivo i kvascem to "traže", prenosi Krstarica

U svako tijesto stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta. Printscreen

E. A.

23.1.2023

Prije nego što počnete da mijesite tijesto, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi.

Ne pretjerujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da tijesto naraste previše i pukne.

Tijesto stavljajte uvijek u zagrijanu rernu, jer sva tijesta sa praškom za pecivo i kvascem to "traže", prenosi Krstarica.

Prilikom spajanja vlažnih i suhi sastojaka dolazi do hemijske reakcije i tijesto odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite tijesto u nju.

U svako tijesto stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta. Zdravo je, tijesto bolje naraste, a povrh svega, tijestu daje odličan "šmek".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.