Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.
Sastojci
Palačinke
100 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
2 jaja
380 ml mlijeka
So
Biber, po ukusu
Napomena: Ukoliko imate palačinke od dana prije, iskoristite ih za pripremu ovog jela. Umaci i pečenje će ih ponovo omekšati.
Sloj špinata
380 gricotte
300 g špinata, odmrznutog i ocijeđenog od vode
100 g parmezana, sitno naribanog
1 jaje
So
Biber
Napomena: Po želji ricotta sir zamijenite svježim ili krem sirom.
Sloj rajčice
300 ml rajčice passate ili umaka od rajčice
330 g polumasne mozzarelle, naribane
Napomena: Mozzarella sir zamijenite goudom, edamerom ili tilzitom.
Piletina
300 g piletine, očišćene od kosti i kože
Začini po želji
Brašno
Napomena: Iskoristite ostatke kuhane ili pečene piletine.
Priprema
Palačinke
Umutite smjesu
Zagrijte rernu na 160°C. U veliku zdjelu dodajte brašno i u sredini napravite udubinu. Dodajte jaja, so i biber. Lagano umutite da se sjedini i polako dodajte mlijeko dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.
Pecite palačinke
Pecite palačinke jednu po jednu (trebalo bi ih ispasti oko 10) i ostavite da se ohlade.
Sloj špinata
Pripremite nadjev od špinata
U posebnoj posudi pomiješajte sve sastojke i ostavite sa strane.
Sloj rajčice
Pripremite nadjev od rajčice
U posebnoj posudi pomiješajte sve sastojke i ostavite sa strane.
Ispecite piletinu
Piletinu narežite na sitne kockice, začinite, uvaljajte u brašno i popržite dok se ne poprimi zlatnu boju.
Složite lazanje
Postavite 1 palačinku na dno kalupa za tortu. Upotrijebite 1 veliku kašiku mješavine špinata i ravnomjerno rasporedite po palačinki. Nastavite tako sve dok ne dođete do treće palačinke te premažite trećinom umaka od rajčice, dodajte piletinu i pospite mozzarellom. Nastavite mazati tako da svaku treću palačinku mažete umakom od rajčice i sirom. Na posljednju palačinku namažite obilnu količinu umaka od rajčice i pospite mozzarellom. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne i odmah poslužite.