BRZO I JEDNOSTAVNO

Povrtne šnicle u sosu od jogurta

Lagan i ukusan obrok

Probajte nešto drugačije. Printscreen

E. Ag.

14.4.2023

Od jogurta možete pripremiti različite ukusne preljeve za salate ili grilovano i pečeno meso, tako što ćete dodati isjeckani krastavac i kopar, ili ubaciti kockice kuhanog ili pečenog plavog patlidžana, listove nane, bijeli luk i malo bibera.

Sastojci:

– 300 g kuhanog krompira

– 400 g smrznutog miješanog povrća

– 50 g brašna

– 50 g prezle

– 1 jaje

– so

– muškatni oraščić

– biber

– peršun

– 2 kašike ulja

– 400 ml jogurta od obranog mlijeka

– 1 svježi krastavac

– kopar

Priprema:

Izrendan krompir staviti u posudu, dodati jaje, brašno, so i promiješati. U masu staviti povrće i začiniti peršunom i muškatnim orahom. Rukama formirati šnicle, uvaljati u prezlu i peći na zagrijanom ulju.

Napraviti sos: u jogurt dodati izrendan krastavac i isjeckan kopar. Gotove šnicle servirati na tanjir i preliti pripremljenim sosom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.