DORUČAK ILI VEČERA

Palenta s jajima

Odličan obrok kojem osnovu čine palenta i jaja možete napraviti za doručak, večeru, ali i za ručak, ako nemate kad da spremite nešto kompliciranije

Palenta s jajima. Printscreen

M. Z.

2.5.2023

Odličan obrok kojem osnovu čine palenta i jaja možete napraviti za doručak, večeru, ali i za ručak, ako nemate kad da spremite nešto kompliciranije.

Sastojci

175 g palente

700 ml vode

1 kašičica soli

20 g putera

100 g trapista

50 g sira

100 g suhog mesa

čeri paradajz

5 jaja

mladi luk

Priprema 

U odgovarajuću posudu sipajte vodu, malo soli i puter. Zagrijavajte do ključanja. Sipajte pažljivo palentu, a onda kuhajte na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje oko 2 minuta. Odmah sipajte u podmazan pekač. Preko stavite polovinu izrendanog trapista, pa sir, prethodno proprženo suho meso, ostatak trapista, jaja i perca mladog luka. Malo posolite i pobiberite pa stavite u zagrijanu rernu da se zapeče na 200 °C 10-15 minuta da se jaja isepeku i sir otopi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.