Sastojci: 220 g brašna, 100 g otopljenog maslaca, 120 g šećera, 2 čvrsta jogurta, 40 ml mlijeka, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, 400 g trešanja.
Priprema:
1. Operite i očistite trešnje te ih pospite manjom količinom šećera i vanilin šećerom.
2. Za biskvit odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca napravite čvrsti snijeg, lagano im dodajući pola količine šećera.
3. Žumanca izmiksajte s ostatkom šećera te dodajte otopljeni maslac, vanilin šećer, jogurte i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
4. U tu smjesu lagano umiješajte snijeg i stavite u tepsiju koju ste prethodno namastili.
5. Dodajte trešnje i pecite 25-30 minuta na 180 Celzijusovih stepeni. Kad se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu.