RECEPTI

Pohovana jabuka

Jabuke operite te ogulite

Kad su gotove položite ih na salvete. Facebook

Z. K.

5.7.2023

Sastojci: 5 velikih jabuka, 5 kašika šećera, 1 vanilin šećer, brašno za pohovanje, kašičica cimeta, mlijeko, jaje, korica limuna, 2 kašike ruma, malo mlijeka, ulje.

Priprema: 

1 Jabuke operite te ogulite. Izrežite ih na kriške debljine prsta. Pospite ih cimetom i limunovim sokom te ih ostavite na kuhinjskim papirnatim salvetama kako bi pustile višak tekućine.

2. U posudu staviti jaje, šećer, koricu limuna, vanilin šećer, rum te miksati. Postepeno dodavati brašno i malo mlijeka dok smjesa ne postane malo gušća od one za palačinke.

3. Na tavi zagrijte ulje, svaku krišku jabuke stavite u smjesu te na ulje. Pecite nekoliko minuta sa svake strane. Kad su gotove, položite ih na salvete kako bi upile višak ulja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.