Riba pripremljena na ovakav način zadovoljit će i najistančaniji ukus gurmana
Sastojci
400 g fileta oslića
2 kašike maslinovog ulja
2 mrkve
1 korijen peršuna
1 crni luk
1 korijen celera
2 paradajza
1-2 feferone
1 paprika
so po ukusu
biber po ukusu
malo peršunovog lista
supa od povrća po potrebi
Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk. Dodajte isjeckano povrće, feferone i zalijte s malo supe od povrća, tako da povrće bude pokriveno, posolite i kuhajte dok povrće ne omekša.
Dodajte ribu i nastavite da kuhate još oko 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte biber i začinite po ukusu. Ako je sos pregust, dodajte još malo supe.
Kada je jelo gotovo, pospite ga peršunovim listom. Poslužite uz krompir pire ili tjesteninu.