OBROK ZA SVE

Oslić u pikantnom sosu od povrća

Riba pripremljena na ovakav način zadovoljit će i najistančaniji ukus gurmana

Prijedlog za ručak. Facebook

E. Ag.

18.1.2024

Riba pripremljena na ovakav način zadovoljit će i najistančaniji ukus gurmana

Sastojci

400 g fileta oslića

2 kašike maslinovog ulja

2 mrkve

1 korijen peršuna

1 crni luk

1 korijen celera

2 paradajza

1-2 feferone

1 paprika

so po ukusu

biber po ukusu

malo peršunovog lista

supa od povrća po potrebi

Priprema

Na ulju propržite sitno sjeckani luk. Dodajte isjeckano povrće, feferone i zalijte s malo supe od povrća, tako da povrće bude pokriveno, posolite i kuhajte dok povrće ne omekša.

Dodajte ribu i nastavite da kuhate još oko 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte biber i začinite po ukusu. Ako je sos pregust, dodajte još malo supe.

Kada je jelo gotovo, pospite ga peršunovim listom. Poslužite uz krompir pire ili tjesteninu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.