Sastojci: 500 g gotovih kora, 200 g špinata, 500 g svježeg sira, 2 jaja, 1 kiselo vrhnje, 2 kašike mineralne vode, 2 kašike ulja, so i biber.
Priprema:
1. Očistite špinat i stavite ga u hladnu vodu te kuhajte 2 do 3 minute, pa ga nasjeckajte i ohladite.
2. Sir posolite i pobiberite, promiješajte pa dodajte umućena jaja i kiselo vrhnje. Potom natrgajte na sitne komadiće jednu koru za pitu i polijte s malo mineralne. Na kraju dodajte ohlađeni špinat i sve izmiješajte.
3. Jednu koru premažite uljem pa preko nje preklopite drugu, potom stavite fil i zamotajte.
4. Slažite štrudle u posudu za pečenje te ih premažite odozgo s malo ulja. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
5. Kada se ohlade, štrudle narežite i poslužite uz jogurt.