RECEPTI

Iskoristite karfiol na pravi način: Zapecite ga sa sirom

Isijecite karfiol i začinite ga crvenom paprikom, lukom i prelijte kašikom maslinovog ulja

Zapečeni karfiol. Facebook

Z. K.

3.4.2024

Sastojci: 1 glavica karfiola, 1 kašičica crvene paprike, 1 kašičica bijelog luka u prahu, 1 kašičica crnog luka u prahu, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike brašna od cijelog zrna, pola šolje mlijeka, pola šolje sira, so i biber.

Priprema:

1. Isijecite karfiol i začinite ga crvenom paprikom, lukom i prelijte kašikom maslinovog ulja. Rasporedite po plehu koji je obložen papirom za pečenje i zapecite pola sata na 200 stepeni, dok karfiol ne postane hrskav.

2. U međuvremenu, zagrijte preostalo ulje u manjoj tavi, dodajte brašno i miješajte dok se ne dobije smjesa u obliku paste. Dodajte mlijeko, miješajte dalje i pazite da smjesa ne provri, a zatim dodajte sir, so i biber prema ukusu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.