Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 5 krompira, 5 tikvica, 1 luk, 2 čehna bijelog luka, 1 kašika paradajz pirea, ulje, 2 jaja, 150 ml pavlake, so, biber.
Priprema:
1. Luk izrežite na kockice i izdinstajte u tavi. Dodajte meso i bijeli luk, posolite i pobiberite pa dinstajte dok ne bude napola gotovo. Dodajte kašiku paradajz pirea i podlijte sa malo vode. Kuhajte dok meso ne bude gotovo i ostavite da se malo ohladi.
2. Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške. Tikvice ogulite, posolite i ostavite da se malo ocijede. Propržite ih u tavi s uljem dok ne porumene. Poredajte pola krompira u tepsiju, pospite mesom pa poredajte tikvice. Preko njih poredajte još jedan sloj krompira pa pospite ostatkom mesa i poredajte tikvice.
3. Pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 220 stepeni. Umutite jaja sa pavlakom pa prelijte preko musake i zapecite još 15 minuta.