KUHAJTE S NAMA

Slatki doručak: Pohovane kriške s jabukama

Ukusan, brz i kaloričan obrok

Slatki obrok. Le creme de la crumb

Dž. R.

7.5.2024

Sastojci: 10 šnita starog hljeba, 2 jaja, 2 kašike mlijeka, 50 ml suncokretovog ulja za pohovanje hljeba, 4 jabuke, 50 g šećera, 50 g maslaca, 3 kašike vode.

Priprema:

1. Pomiješajte jaja i mlijeko, umočite hljeb kratko sa svake strane i ispohujte na ulju 2 minute sa svake strane na srednje jakoj vatri.

2. Šećer stavite da se otopi na laganoj vatri. Za to vrijeme ogulite jabuke i narežite na kockice. Ubacite ih u otopljeni šećer i dodajte vodu.

3. Pustite da se sve krčka i sjedini i nakon otprilike 3 do 5 minuta dodajte maslac i kuhajte još 3 minute.

4. Pohovani hljeb prelijte umakom od jabuka i ako želite posipajte šećerom u prahu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.